Friday, November 25, 2011

Mozilla ja PostgreSQL võrdus arenduse vaatenurgast.

Minu poolt valitud vaba tarkvaraprojektid on Mozilla Firefox ja PostgreSQL. Kui vastata küsimusele, miks just sellised asjad on võetud, siis vastus on lihtne. Mozilla, sest ma kasutan seda iga päev ja PostgreSQL on seepärast, et sellega puutun ka tihti kokku. Aga liigume ikkagi asja juurde.


Kõigepealt siis räägin PostgreSQL andmebaasisüsteemist. Huvitav fakt on see, et nad ei võeta tööle arendajaid. Kui arendajal on huvi selle projekti arendamise vastu, siis ta võib vabalt liituda. Olemas korduma kippuvate küsimuste nimekiri. Pigem see
on väike tutorial algajatele kes tahab sellega tegeleda. Põhimõtteliselt igaüks, kes oskab C keeles programmeerida saab seal midagi
teha. Arendajate ülemad on nn häkkerid, kes jagavad ülesandeid ja kellega võib ühendust võtta ülesande lahendamiseks.

Nüüd ütlen ka paar sõna Mozilla kohta, ja lõpus siis proovin võrrelda mõlemad tarkvara arendajate vaatenurgast ja vaatame mis tuleb sellest välja. Mozilla pakub tööd arendajatele ja isegi praegu on sinna otsitakse inimesi. Ikkagi põhitööga tegelevad inimesed, meeskonnad, kes saab selle eest palka. Kuid on olemas ka mõned võimalused tavalistele arendajatele. Kuid on võimalik ka lihtsalt osaleda projektis ja olla arendaja. Seal on palju võimalusi arendajatele. Samuti võib osaleda testija rollis, sest seda on vaja pidevalt testida jne. Ühesõnaga on palju võimalusi kuidas olla Mozilla osana.

Kui võrrelda need projektid, siis PostgreSQL koosneb põhimõtteliselt vabatahtlikkudest, Mozillas aga on ka palju arendajaid, testijaid jne, kuid Mozilla koosneb ka tuhandetest vabatahtlikest. Lõpuks võib ütelda, et kuid need projektid on suhteliselt erinevatest valdkondadest, neil on palju sarnaseid külge.

No comments:

Post a Comment