Sunday, November 6, 2011

Hinnang autorikaitse ja intellektuaalomandi temaatika hetkeseisule.

IT maailmas autorikaitse ja intellektuaalomandi temaatika on väga valus temaatika, sest põhimõtteliselt see on probleem, mis ei ole veel täiesti lahendatud. Tegelikult lahendust on raske leida, sest üks piraatide tehnoloogia kiiresti asendatakse teisega kui tekkib vajadus.

Põhimõtteliselt kõik raamatud, filmid, tarkvara ja palju muud, kui nad ei ole tasuta saadavad, siis nad on autorite omand, mida ei tohi niisama internetis jagada ja endale tasuta laadida. Kuid reaalne olukord on ilmselt vastupidine. Kõik on internetist saadaval. Igaüks saab endale alla laadida.

Kui võrrelda olukord Eestis ja Norras või Rootsis, siis Norras ja Rootsis on kontroll rangem kui Eestis. Probleem ka võib olla ei ole ainult kontrollis vaid pigem selles, et Eesti keskmine palk on kordades vähem kui nendes riikides aga hind on sama. Tulemusena, tihti inimestel lihtsalt ei ole nii palju raha, et osta.

Kui rääkiga intellektuaalomandist, siis meie riigis see teema eriti populaarne küll ei ole. See teema on USA-s väga oluline ja populaarne, ja see on väga oluline, et intellektuaalomand oleks rangelt kaitstud riigi poolt.

Kokkuvõtteks, võib ütelda, et autoriõiguste kaitsmisega pidevalt tegeldakse Eestis.

No comments:

Post a Comment